Rusya, Eurovizyon birincisi Ukraynalı şarkıcı Jamala’yı arananlar listesine aldı

0

Kırım Tatarı Jamala, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarını eleştirdi.

REKLAM

2016 Eurovision Şarkı Yarışması’nı Ukrayna adına kazanan Kırım Tatar Jamala, Rusya’nın arananlar listesine girdi.

Rusya İçişleri Bakanlığı, asıl adı Susana Jamaladinova olan 40 yaşındaki şarkıcıyı Rus ordusunu itibarsızlaştırmakla suçluyor.

Rus haber sitesi Mediazona’nın haberine göre, bir Rus mahkemesi Jamala için gıyaben tutuklama emri çıkardı.

Şu anda Avustralya’da bir bağış toplama ve farkındalık turunda olan şarkıcı, karar haberine Sidney Opera Binası dışından paylaşılan bir Instagram hikayesiyle tepki gösterdi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini defalarca kınayan Jamaladinova, 1983 yılında Kırgızistan’da doğdu. Müslüman Kırım Tatarlarının sıkı bir destekçisi olan şarkıcı, Rusya’nın ilhak ettiği Kırım yarımadasında ezildikleri konusunda insan hakları örgütleriyle aynı fikirde.

Jamala, 2016 yılında İsveç’in başkenti Stockholm’de düzenlenen yarışmayı, İngilizce ve Tatarca söylediği “1944” şarkısıyla kazandı.

Şarkı, Nazilerle işbirliği iddiasıyla Joseph Stalin’in emriyle 1940’larda yaklaşık 200.000 Kırım Tatarının etnik temizliğini ve anayurtlarından sürülmesiyle ilgiliydi.

Rusya, 2014’ün başlarında Kırım yarımadasını önce işgal etti, ardından ilhak etti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking