Türk-İş: Kıdem tazminatına dokunan yanar

0

İşçinin kıdem tazminatı hakkını “kırmızı çizgi” olarak ilan eden Türk-İş, bu konuda hazırlanan iki ayrı öneriyi oybirliğiyle kabul etti. Kıdem tazminatının ihlal edilmesi durumunda Türk-İş’in grev dahil her türlü mücadeleye gireceği açıklandı.

Yayınlanma: 02.12.2023 – 03:00

Abo Ol

Google Haberleri

Türk-İş’in 24. Olağan Genel Kurulu’nun önemli konularından biri de kıdem meselesiydi. Meclis Başkanı Cemail Bakındı, art arda verilen önergelerin oylanması sırasında delegeleri ayağa kalkmaya çağırarak, “Bu bizim onurumuzdur” dedi.

Her iki önerge de alkışlarla oybirliğiyle kabul edildi. Türk iş çevrelerinin her kriz döneminde kıdemi gündeme getirdiğini, bu nedenle bu kararın tam tersi tutumu pekiştirmek için alındığının altını çizdi.

Genel kurul toplantısında şu kararlar alındı:

  • Kıdem tazminatı Türkiye işçi sınıfının ve Türk-İş’in kırmızı çizgisidir. Fonun yer değiştirmesi, tahliye edilmesi, gasp edilmesi veya zayıflatılmasına yönelik girişimlere karşı sonuç alınana kadar genel grev dahil her türlü meşru yolun kullanılmasına kararlıdır.
  • Türk-İş, kıdem tazminatı tavanının kaldırılması, kıdem tazminatı hakkının genişletilmesi, bir yıldan az süren hizmetler de dahil olmak üzere her türlü iş akdinin feshi durumunda kıdem tazminatı ödenmesi ve kıdem tazminatının ödenmesinin yasal olarak güvence altına alınması için mücadele etmeye kararlıdır. işte başarısızlık durumunda işçiye tazminat.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking