Eklem ağrılarını bitiren yöntem! – Sağlık Haberleri

0

Fizik tedavi ve rehabilitasyon kliniği uzmanı. Dr. Eren Yıldırım osteopatik manuel terapi hakkında bilgi verdi. Osteopatinin vücuttaki ağrı ve fonksiyonel bozuklukları doğal yöntemlerle tedavi eden etkili bir tedavi yöntemi olduğunu doğruluyor. Eren Yıldırım, “Uzmanlar omurga, eklem, kas ve bağlardaki ağrıların temel nedenlerini manuel olarak tespit ederek, uygun tedavi teknikleriyle bu sorunları ortadan kaldırıyor” dedi.

Uzman, vücutta meydana gelen fonksiyonel kısıtlılıkların belirlenmesinde osteopatik manuel tanı ve tedavi yönteminin kullanıldığını vurguladı. Yıldırım, “Uzmanlar hassas dokunuşlarla omurga, eklem, kas ve bağlarda ağrıya neden olan bozuklukları tespit ediyor. Fonksiyonel sınırlamalar tespit edilirse uygun osteopatik manuel terapi teknikleriyle bu sınırlamalar ortadan kaldırılıyor.”

Osteopatinin aynı zamanda doku iyileşme sürecini hızlandırmak için sinir stimülasyonunu da düzenlediğini söyleyen Dr. Yıldırım, “Uygulanan terapi sayesinde dokunun kan ve lenf akışı düzenleniyor. Bu da iyileşme sürecini hızlandırıyor ve ağrıları ortadan kaldırıyor.”

Osteopatinin sadece ağrıyı tedavi etmekle kalmayıp diğer tedavi şekillerinin belirlenmesinde de önemli rol oynadığını belirten Dr. Dr. Yıldırım şöyle devam etti:

“Örneğin diz bölgesinde sorun varsa kas güçlendirme veya uzatma egzersizleri mi daha etkili olur, yoksa diz içine veya çevresine mi enjeksiyon yapılmalı? Bu durumlarda osteopatik el kitabı kullanılarak doğru tedavi seçenekleri belirlenebilir. terapi.”

Uzman, osteopatinin Bakanlık onaylı bir eğitim olduğunu, doğal ve etkili bir tedavi yöntemi olarak giderek daha fazla kişinin tercih ettiğinin altını çizdi. Dr. Yıldırım, “Vücudun iyileşme mekanizmalarını harekete geçirerek ağrıları ortadan kaldıran bu yöntem, hastaların yaşam kalitesini artırıyor ve sağlıklı bir yaşama girmelerine yardımcı oluyor.”

Uzman, ağrının temel nedenlerini bulup doğal yöntemlerle tedavi etmek isteyenlerin bir osteopati uzmanına başvurması gerektiğini vurguluyor. Yıldırım, “Osteopati, vücut dinlenirken iyileşme sürecini hızlandıracak etkili bir tedavi seçeneği sunuyor” dedi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking