Ünlü kardiyoloji uzmanı herkese duyurdu

0









Kalp hastalıkları ve kalp krizleri her yıl dünya çapında milyonlarca insanın ölümüne neden oluyor. Kalp sağlığınızı korumak için hem günlük alışkanlıklarınıza hem de beslenmenize dikkat etmeniz gerekiyor. Sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam tarzı, stres ya da kötü alışkanlıklar kalp sağlığını olumsuz etkiler. Son araştırmalar, 40 yaşın altındaki kişilerde bazı kalp hastalıklarının son on yılda arttığını buldu. Doktorlara göre, çoğunlukla işlenmiş gıda tüketimini içeren Batılı yaşam tarzı kalp hastalığını körüklüyor. Dr. Sharonne ve diğer kardiyolog Dr. Andrew Freeman, kalp sağlığını korumak için sınırlamaya çalıştıkları en önemli gıdalardan bazılarını paylaştı. Bu besinlerin bilinçsiz tüketimi riskli durumlara neden olabilir.

İŞLENMİŞ GIDA

Sosis, sosis, şarküteri gibi işlenmiş gıdalar vücudunuza oldukça zararlıdır. Uzmanlar, sosis gibi işlenmiş etlerin yüksek kalori, doymuş yağ, tuz ve nitrat gibi katkı maddeleri içerdiğini açıklıyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün işlenmiş et yemenin kansere neden olduğunu tespit ettiğini açıkladı. Bu nedenle sağlığınızı korumak için bu besinlerden uzak durmak gerekir.

PUDİNG

Puding, lezzeti ve lezzetiyle en çok tüketilen tatlılardan biridir. Ancak puding yüksek miktarda şeker içerir. Aşırı puding tüketimi kilo alımına neden olur. Uzmanlar fazla kilolu olmanın kalp hastalıkları, bazı kanserler ve tip 2 diyabet gibi sağlık sorunlarına yakalanma riskini artırdığını açıklıyor.

ENERJİ İÇECEĞİ

Enerji içecekleri de yüksek miktarda şeker içerir. Sağlığa son derece zararlı olan enerji içecekleri hipertansiyon veya aritmi gibi sorunlara neden olabiliyor. Uzman, bunun kafeinden kaçınmanız gerektiği anlamına gelmediğini söyledi.

HİNDİSTAN CEVİZİ

YAĞ Hindistan cevizi yağı birçok endüstride sıklıkla kullanılmaktadır. Ancak Hindistan cevizi yağı riskli durumlar yaratabilir. Ayrıca fare ve sıçan çalışmalarında ateroskleroz olarak bilinen arterlerdeki kolesterol tıkanıklıklarını taklit etmek için de kullanılır. Hindistan cevizi yağının genel olarak çok sağlıklı olduğu biliniyor. Uzmanlar Hindistan cevizi yağının sadece sağlık ve güzellik alanlarında kullanılması gerektiğini, yemek pişirme ve yemeklerden uzak tutulması gerektiğini söylüyor.

KAHVE YAKLAŞTI

Kahve hem aroması hem de tadıyla keyifle tüketilir. Ancak kahveyi kremalı tüketmeyi sevenler için tehlike çok yakın. Çünkü kremalı kahve aşırı şeker ve trans yağ içerir.

KIZARTMASI PATATES

Genelde patates kızartmasına kimse hayır diyemez. Lezzetli tadı nedeniyle sıklıkla kahvaltı, öğle yemeği veya akşam yemeğinde tüketilen patates kızartmasını tüketmek, tip 2 diyabete yakalanma riskini artırır.Patates kızartması çok yağlı olduğundan atardamarlarınızı tıkayabilir. Patates kızartması sizi hipertansiyon hastası olmaya da davet ediyor.

PATATES KIZARTMASI

Çok fazla tuz tüketmek hipertansiyon, kalp hastalığı ve felç için önemli bir risk faktörüdür. Cipsler vücuda zararlı birçok madde içerir. Doktorlar otomatlarda bulabileceğiniz tuzlu, çıtır işlenmiş karbonhidratlarla dolu poşetlerden uzak durmanızı tavsiye etti.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞININ DİĞER ZARARLARI

Hindistan cevizi yağı bitki bazlı olmasına rağmen hayvansal yağlar gibi doymuş yağlar içerir. Bu nedenle tüketim miktarı ve sıklığı kontrol edilmelidir. Aşırı tüketim kolesterolü yükseltir ve kalp-damar hastalığı riskini artırır. Özellikle son yıllarda yapılan araştırmalarda Hindistan cevizi yağının hem iyi hem de kötü kolesterolü artırdığı gözlemlenmiştir. Fruktoz emiliminde zorluk yaşayan kişilerde bağırsak bozukluklarına neden olabilir. Hindistan cevizinin kendisi fruktoz içermez ancak hindistan cevizi yağı içeren gıdalarda yüksek miktarda fruktoz kullanılabilir. Bu nedenle etiketleri okumayı unutmayın. Özellikle alerjisi olanların dikkatli tüketmesi gerekmektedir. Alerji belirtileri; Bulantı, kusma, egzama, ishal ve anafilaksi meydana gelebilir. Hipotiroidizmli çocuklarda tiroid bezinin arızalanmasına neden olabilir. Bu nedenle hekime danışılarak tüketimine karar verilmelidir. Tüketilen miktar ve kandaki tiroid antikorları düzenli olarak kontrol edilmelidir.


Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking