Wilders: Ukraynalı mülteciler akın akın Hollanda’ya geliyor, Avrupa’nın aptalı biz olduk

0

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Wilders, şunları söyledi: “Avrupa’nın dört bir yanından gruplar halinde Ukraynalılar Hollanda’ya geliyor. Savaş nedeniyle değil, ücretsiz barınma, ücretsiz sağlık ve işimiz için. Aptal bir köye dönüştük.” Yine Avrupa’da.” dedi.

REKLAM

Hollandalı aşırı sağcı lider Geert Wilders, ülkesinin çok fazla Ukraynalı mülteciyi kabul etmesi nedeniyle “Avrupa’nın aptalı” olduğunu söyledi.

Wilders, Ukraynalı mültecilerin Hollanda’ya savaştan kaçmak için değil “bedava barınma” için geldiğini söyledi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Wilders, şunları söyledi: “Avrupa’nın dört bir yanından gruplar halinde Ukraynalılar Hollanda’ya geliyor. Savaş nedeniyle değil, ücretsiz barınma, ücretsiz sağlık ve işimiz için. Aptal bir köye dönüştük.” Yine Avrupa’da.” dedi.

Ayrıca Wilders, Hollanda’nın kendisini savunmak için silahlarını elinde tutması gerektiğini söylüyor ve Ukrayna’ya askeri yardımın sürdürülmesine karşı çıkıyor.

Aralık ayında Hollanda parlamentosunda yapılan bir tartışmada hükümeti eleştirdi ve şunları söyledi: “Ülkemizi savunamadığımızda Ukrayna’ya askeri destek vermememiz gerektiğine inanıyoruz.”

Ayrıca Hollanda’nın Ukrayna’ya askeri desteğini durdurması gerektiğini de söyledi.

Üç ay önce yapılan seçimlerde en fazla sandalyeyi kazanan Wilders, şu ana kadar yeni bir koalisyon hükümeti kurmayı başaramadı.

Çünkü popülist siyasetçinin tutumu, liderliğini yaptığı aşırı sağ Özgürlük Partisi’ni (PVV) potansiyel koalisyon ortaklarından ayıran az sayıdaki konudan biri.

Görevden ayrılan Başbakan Mark Rutte geçen hafta sonu yaptığı açıklamada, Hollanda’nın Ukrayna’ya verdiği desteğin uzun vadeli bir garanti olduğunu, çünkü Wilders’in bu desteği kesme hedefini destekleyecek herhangi bir koalisyon ortağı bulamayacağını söyledi.

Wilders, paylaşımında Telegraaf gazetesinin Hollandaca yayınlanan ve Hollanda’nın Ukraynalı mültecileri kayıt etme ve barındırma kapasitesinin dolu olduğunu belirten bir makaleye atıfta bulundu.

Haberde yerel bir yetkilinin gazeteye yaptığı bir açıklama yer alıyor. Makalede yetkili, Hollanda’ya “akın”ın ana nedeninin, diğer AB üye ülkelerinden iş aramak, tıbbi tedavi görmek veya aileleriyle yeniden bir araya gelmek için gelen Ukraynalı erkeklerin akını olduğunu belirtiyor.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin başlamasından bu yana 100 binden fazla Ukraynalı mülteci Hollanda’ya geldi.

Ukraynalı mülteciler, Avrupa Birliği’nin geçici koruma mekanizması kapsamında, Mart 2025’e kadar herhangi bir AB üye ülkesinde yaşamak ve çalışmak için Birlik içinde seyahat etme (seyahat özgürlüğü) hakkına sahiptir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking