Yarın hava durumu nasıl olacak? 10 Aralık İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu ne, kar yağacak mı? Meteoroloji uyardı!

0

Hafta sonu hava tahminlerini merak ediyorlardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 11 il için sarı kodlu sağanak yağış uyarısı, 3 kent için ise turuncu kodlu sağanak yağış uyarısı yaptı. Hafta sonu hava sıcaklıklarının batı kesimlerde azalarak mevsim normallerinin altına düşmesi beklenirken, Trakya için kar uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son hava durumu değerlendirmelerine göre İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik ve Bursa çevreleri ile Balıkesir’in kuzey ve doğusunda sağanak yağış meydana gelecek. Kuvvetli rüzgarlar Marmara ve Kuzey Ege’de de görülecek. İşte hafta sonu hava durumu verileri…

İSTANBUL, ANKARA, İZMİR’DE HAVA NASIL?

Ege ve Akdeniz kıyılarında genellikle sağanak ve sağanak, zaman zaman gök gürültülü sağanak yağış şeklinde oluşacak yağış; Doğu Marmara, Akdeniz, Kuzeybatı İç Anadolu, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Güney ve Batı Doğu Anadolu ile Muğla civarında kuvvetli, Antalya, Mersin ve Adana çevresinde yer yer çok kuvvetli, Antalya’nın doğusu, Batı Karadeniz’de şiddetli. Türkiye’nin iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun yaylalarında yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde gelmesi bekleniyor, oluşabilecek olumsuz koşullara (sel, su baskını, yıldırım, ulaşım aksamaları gibi) karşı dikkatli ve tedbirli olmanız gerekiyor. , yağmur sırasında kuvvetli rüzgarlar, yerel dolu).

YARIN HAVA NASIL OLACAK?

Ülkemizin tamamı parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Ege’nin güney ve doğusu, Doğu Akdeniz’in doğusu ve Antalya’nın doğu çevresi, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz bölgeleri ile Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyi parçalı ve çok bulutlu (Mardin hariç). Yağmur yağması bekleniyor. Karadeniz’in batı kıyıları ile Karabük, Kastamonu, Kocaeli ve Sakarya ile Bolu’nun kuzey çevrelerinde yer yer kuvvetli olacak yağışlar, yüksek kesimlerde genel olarak sağanak ve sağanak yağış şeklinde olacak. Karadeniz ve Doğu Anadolu’da karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.

SICAKLIK: Hava sıcaklıklarının ülkenin batı kesimlerinde mevsim değerleri civarında, doğu kesimlerinde ise normallerin 3-5 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

RÜZGÂR: Güney ve kuzeybatı kesimlerde genellikle hafif, zaman zaman orta şiddette; Batı, kuzeybatıda Karadeniz’in batı ve orta kıyılarında; Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güneybatıdan kuvvetli rüzgar (40 – 60 km/saat) bekleniyor.

2218723-1699612393

GARDİYANLAR

ŞİDDETLİ YAĞMUR UYARISI: Yağışların Batı Karadeniz kıyıları ile Karabük, Kastamonu, Kocaeli ve Sakarya ile Bolu’nun kuzey çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, oluşabilecek olumsuz yağışlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

UYARI GÜÇLÜ RÜZGAR: Rüzgar, Karadeniz’in batı ve orta kıyılarında batı ve kuzeybatıdan esiyor; Orta ve Doğu Karadeniz iç kesimlerinde güneybatıdan kuvvetli rüzgar (40 – 60 km/saat) beklendiğinden olası olumsuz etkilere dikkat etmek gerekiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre İstanbul’da 5 günlük hava tahmini şöyle: İstanbul’da bugün hava durumu sağanak yağış, sıcaklık 8°. İstanbul’da yarın hava durumu bulutlu, sıcaklık 12° olacak. 11 Aralık 2023 Pazartesi İstanbul hava durumu tahmini Yağmur, sıcaklık 12°. İstanbul 12 Aralık 2023 Salı hava durumu tahmini Bulutlu, sıcaklık 11°. İstanbul için 13 Aralık 2023 Çarşamba hava tahmini Parçalı bulutlu, sıcaklık 12°.

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Tokat'ta korkunç kaza!  Kamyonun arkasından çarptı: 5 ölüTokat’ta korkunç kaza! Kamyonun arkasından çarptı: 5 ölü
Araba traktör bayisine girdi!  Araçtan atlayan kadının ayağı kapıya sıkıştıAraba traktör bayisine girdi! Araçtan atlayan kadının ayağı kapıya sıkıştı
Belediye otobüsü ile karavan çarpıştı!  Çok sayıda yaralı varBelediye otobüsü ile karavan çarpıştı! Çok sayıda yaralı var

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking