Yerel seçimlere ilişkin propaganda usul ve esasları belirleyen genelge Resmi Gazete’de

0

Resmi Gazete’de yayımlanan YSK Kararına göre siyasi partiler, seçimlerden önceki gün olan 1 Ocak 2024 ile 30 Mart 2024 tarihleri ​​arasında propaganda yapabilecek.

Siyasi partilerin halka açık caddeler, tapınaklar, kamu hizmet binaları ve tesisleri ile ilçe seçim kurullarının belirlediği meydanlar dışında toplu sözlü propaganda yapması yasaklanacak.

Yayımlanan genelgeye göre, seçim alanı içindeki miting alanları 9 Mart 2024 Cumartesi gününe kadar ilçe seçim kurulları tarafından belirlenecek ve bu alanlar seçime duyurulmak suretiyle seçime katılan siyasi partilere ve bağımsız adaylara duyurulacak. komisyon bölgesi.

Siyasi partiler ve bağımsız adaylar, kullanmak istedikleri gösteri alanlarının tarih ve saatini duyurudan itibaren iki gün içinde ilçe seçim kuruluna yazılı olarak bildirecek, tarih ve saat ise ilçe seçim kurulları tarafından belirlenecek. toplantının. 12 Mart 2024 Salı gününe kadar siyasi partilerin ve bağımsız adayların yararlanacağı miting alanları.

Açık yerlerde; Güneş battıktan sonraki ikinci saatin sonundan şafağa kadar fakülte ve öğrenci yurtları yakınında toplantı, toplu ve seçime ilişkin sözlü propaganda yapılamaz. Seçim propagandasını denetleme ve denetleme yetkisi 21 Mart’tan önce mahalli idarelere, 21 Mart saat 23.59’dan 30 Mart saat 18.00’e kadar ilçe seçim kurullarına verilecek.


“Siyasi partiler ve bağımsız adaylar önceden izin almaksızın tanıtım alanı ve stant açabilirler.”



Genelgede; Seçimlere katılan siyasi partiler ve adaylarının, 1 Ocak Pazartesi gününden 18 Mart saat 18.00’e kadar çıkacak el ilanları, broşürler, parti bayrakları, posterler, pankartlar, CD ve DVD’ler gibi her türlü yayının dağıtımında serbest olacağı belirlendi. 30.

Bu malzemeleri dağıtan kişilerin 18 yaşının üzerinde olması gerekmektedir. Ayrıca siyasi partilerin ve bağımsız adayların yukarıda sayılanlar dışında hediye ve hediye dağıtmaları veya bu tür materyalleri üçüncü kişi, kurum veya kuruluşlar aracılığıyla dağıtmaları yasaktır.

Siyasi partiler ve bağımsız adaylar, kamu huzurunu bozmamak veya araçların hareketini engellememek kaydıyla önceden izin almaksızın tanıtım alanı ve stant açabilirler.

Propaganda amaçlı kullanılacak el ilanları ve broşürlerde Türk bayrağı veya dini ibareler bulunmayacak. Siyasi partiler veya adaylar her türlü propagandada Türkçe dışındaki dil veya lehçeleri kullanabilirler.


Toplu taşıma araçlarında propaganda yasaktır

1 Ocak 2024’ten itibaren şehir içi ve şehir dışı toplu taşıma amaçlı kamu hizmetlerinde kullanılan hava, kara, deniz ve raylı araçlarda yerlerde ve reklam araçlarında propaganda içeren her türlü yayın yapılması kanunlaşacak.

Yasaklar toplu taşıma amaçlı kapalı duraklar ve yolcuların indiği kapalı alanlar için de geçerli olacak. Bu yasakları ilçe seçim kurulları denetleyecek.

Broşür dağıtan kişilerin tarama niteliklerine sahip olması gerekecektir. Merkezi bütçeli idareler, özel bütçeli idareler, il özel idareleri, belediyeler, bunların kurumları ve bağlı ortakları ile kamu personeli ve diğer kamu tüzel kişilerinde çalışan kişilerin reklam yayınlamasına izin verilmeyecektir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking casibom