Benim için artık Meclis bu hücredir

0

Gezi davası kapsamında şu anda Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde bulunan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, Anayasa Mahkemesi’nin karar vermesine rağmen Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin kararı uygulamamasına tepki gösterdi. haklar iki kez ihlal edildi.

Atalay’ın konuya ilişkin mektubu, avukatları tarafından yönetilen kişisel X hesabında yayımlandı.

Atalay mektubunda şunları söyledi: “Bulunduğum 20 metrekarelik hücreden çıkmam, Meclis’te yemin etmem ya da siyaset yapmam istenmiyor. Hatay halkı için çalışmam engelleniyor. Gereklidir.” Engelleri aşın. Yani benim için artık Türkiye Büyük Millet Meclisi buradadır, burası bir hapishanedir, bu hücredir.”

Can Atalay şunları söyledi:

“Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanması gerekirken demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne saygı gereği uygulanmadı. Ancak Anayasa Mahkemesi’nin bireysel uygulama kararları temel insan haklarının geleceğini belirleyen kararlardır.” ve özgürlükler, demokrasi ve hukukun üstünlüğü. Anayasa Mahkemesi’nin kararları beni etkilese bile korunması gereken demokrasidir.” , insan hakları, hukukun üstünlüğü ve hukukun üstünlüğü.

Tartışılan Türkiye Büyük Millet Meclisi üyesinin özgürlüğüdür. Ancak asıl mesele vatandaşların seçme, seçilme ve bağımsız olarak veya bir siyasi parti bünyesinde siyasi faaliyette bulunma haklarının korunmasıdır. Bizim asıl meselemiz demokrasi ve hukukun üstünlüğü olmalıdır.

Bu sorumluluğu her koşulda yerine getirmek topluma karşı görevimdir.

Benden Meclis’te yemin etmek veya siyaset yapmak için 20 metrekarelik hücremi terk etmem istenmiyor. Hatay halkı için çalışmam engellendi.

Engelleri aşmak gerekiyor.

Yani benim için Türkiye Büyük Millet Meclisi burasıdır, bu hapishanedir, bu hücredir.

Dün olduğu gibi bugün de Anayasanın uygulanmasını savunuyorum.

Hukukun üstünlüğünün hakim olması için başta Hatay halkı olmak üzere hepimiz için mücadele etmeye devam ediyorum ve devam edeceğim.

Yolumuza devam ederken Hatay’da kaybettiklerimizin davasına destek vereceğimizi, 6 Şubat depreminde yıkılan Hatay’ı yeniden ayağa kaldırmak için hep birlikte çok çalışacağımızı, bunu düşünenlere karşı mücadele edeceğimizi söyledik. İnsan yaşamını kalkınmanın gelirinde bir maliyet kalemi olarak gören ve insanımızı bu yıkıma mahkum eden zihniyete karşıyız.

Keyfiliğin sonucu otoriterliktir. 100 yılı geride bırakan Cumhuriyetimiz ancak demokratik hukuk devleti kurallarıyla ilerleyebilir.

Sözümüz bir sözdür.

Biz yolumuzdan dönmeyeceğiz.

Karşı karşıya olduğumuz tehlikelerin farkındayız. İktidarın keyfiliğine ve hukuksuzluğuna karşı çıkan tüm vatandaşlarımızı yan yana durmamız ve dayanışmamız kurtaracaktır.

Neden; Artık hangi mahkeme kararının, ne zaman, nasıl uygulanacağını, uygulanıp uygulanmayacağını bir kenara bırakmanın zamanı geldi. Mücadeleye devam etmenin, dayanışmaya destek vermenin zamanıdır.

Bir kez daha tekrar ediyorum; mevcut durum ve yoluma çıkabilecek hiçbir engel beni Hatay halkına karşı sorumluluklarımı yerine getirmekten alıkoyamaz.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking