Filistin, Arap Birliği’ne olağanüstü toplantı çağrısı yaptı

0

Filistin'in Arap Birliği daimi temsilcisi Büyükelçi Muhennad el-Akluk, Filistin'in resmi haber ajansı WAFA'ya yaptığı açıklamada, Ramallah yönetiminin Arap Birliği'nin bir an önce olağanüstü toplanması yönünde çağrıda bulunduğunu söyledi.

Toplantının daimi temsilciler düzeyinde talep edildiğini belirten Akluk, Gazze Şeridi'nde Filistin halkına karşı devam eden soykırım suçlarının ele alınması için olağanüstü toplantı yapıldığını söyledi.

Toplantıda, yasadışı Yahudi yerleşimcilerin işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te artan saldırılarının ele alınacağını vurgulayan Akluk, Filistin'in Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) yönelik talebine ilişkin Amerika'nın vetosunun da ele alınacağını vurguladı.

Filistin'in Arap Birliği Daimi Temsilcisi Akluk, toplantıda işgal altındaki Filistin topraklarındaki insan hakları ihlallerine ilişkin detayların da aktarılacağını kaydetti.


7 Ekim'den sonra İsrail'in Gazze'yi işgal etmesi

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, “Filistinlilere ve Mescid-i Aksa başta olmak üzere kutsal değerlere karşı devam eden ihlallere yanıt vermek” motivasyonuyla 7 Ekim 2023'te İsrail'e karşı kapsamlı bir saldırı başlattı. “

İsrail, 7 Ekim saldırılarında 1.200 İsraillinin öldüğünü, 5.132 kişinin yaralandığını açıkladı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 685'i çocuk, 9 bin 670'i kadın olmak üzere 34 bin 97 Filistinli öldürüldü, 76 bin 980 kişi de yaralandı.

Enkaz altında hâlâ binlerce kişinin öldüğü söylenirken sivil altyapı da tahrip ediliyor, insanların sığındığı hastaneler ve eğitim kurumları hedef alınıyor.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerlerinin ve yasadışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 485 Filistinli hayatını kaybetti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking