New York’ta kefenli bebek maketi taşıyan binlerce kişi Filistin’e destek için yürüdü

0

Kefene sarılı çocuk modelleri taşıyan protestocular, Times Meydanı ile Bryant Park arasındaki 6. Cadde boyunca yürüdü.

Binlerce protestocu Filistin’e destek için toplandı ve “Hemen ateşkes!” diye bağırdı. Yürüyüşlerini sessizce tamamladılar ve üzerinde şu yazılı pankartlar taşıdılar:


7 Ekim’den sonra İsrail’in Gazze’yi işgal etmesi

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, “Filistinlilere ve Mescid-i Aksa başta olmak üzere kutsal değerlere karşı devam eden ihlallere yanıt verme” motivasyonuyla 7 Ekim’de İsrail’e karşı kapsamlı bir saldırı başlattı.

İsrail, 7 Ekim saldırılarında 1.200 İsraillinin öldüğünü, 5.132 kişinin yaralandığını açıkladı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında en az 8 bin 800’ü çocuk ve 6 bin 300’ü kadın olmak üzere 21 bin 320 Filistinli öldürüldü, 55 bin 603 kişi de yaralandı. Enkaz altında binlerce kişinin öldüğü söylenirken, insanların sığındığı hastaneler ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı tahrip ediliyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne saldırıların başladığı 7 Ekim’den bu yana 167’si toprak işgali sürecinde olmak üzere 501 askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

Çatışmada 24 Kasım’da 4 gün süreyle tanınan ve daha sonra 3 gün daha uzatılan “insani duraklama” sırasında 81 İsrailli ve 240 Filistinli mahkum karşılıklı olarak serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail binlerce Filistinliyi gözaltına almaya ve hapsetmeye devam ediyor.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçlerinin ve yasadışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 315 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında sınırda 8 Ekim’den bu yana devam eden çatışmalarda 28 Lübnanlı sivil, 129 Hizbullah üyesi, 5 İsrailli sivil ve 9 İsrail askeri hayatını kaybetti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber